Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stoffencircus Brugge 🇧🇪

10 april @ 10:00 - 16:30

Let op! Paasmaandag

Brugge (Frans en Engels: Bruges; Duits: Brügge) is de hoofdstad en naar inwonertal grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen en van het arrondissement Brugge. De centrumstad, gelegen in het noordwesten van het land, is tevens de hoofdplaats van het kieskanton Brugge, telt zelf vier gerechtelijke kantons en is de zetel van het bisdom Brugge en van een hof van assisen.

Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is eivormig en ongeveer 430 hectare groot. De volledige gemeente heeft een oppervlakte van ruim 14.099 hectare, waaronder zo’n 1.075 hectare gewonnen op de zee, bij Zeebrugge. De stad telt ruim 118.000 inwoners; ongeveer 20.000 daarvan wonen in de binnenstad. De inwoners van Brugge worden Bruggelingen genoemd.[1]

De economische betekenis van Brugge vloeit voornamelijk voort uit de zeehaven, Zeebrugge, maar ook uit de industrie, dienstensector en scholen op alle niveaus. Tevens is de stad een wereldberoemde toeristische trekpleister.

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
10:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.stoffencircus.nl

Organisator

Stoffencircus

Locatie

Brugge ’t Zand
t zand
Brugge, Brugge 8000 België
+ Google Maps
SHARE

Stoffencircus Brugge 🇧🇪