Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stoffencircus Brugge šŸ‡§šŸ‡Ŗ

16 oktober @ 10:00 - 16:30

Gratis

BruggeĀ (Frans:Ā Bruges;Ā Duits:Ā BrĆ¼gge) is de hoofdstad en grootste stad van deĀ BelgischeĀ provincieĀ West-VlaanderenĀ en van hetĀ arrondissement Brugge. De stad, gelegen in het noordwesten van het land, is tevens de hoofdplaats van hetĀ kieskanton Brugge, telt zelf 4Ā gerechtelijke kantonsĀ en is de zetel van hetĀ bisdom BruggeĀ en van eenĀ hof van assisen.

Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op deĀ werelderfgoedlijstĀ vanĀ UNESCO. Het is eivormig en ongeveer 430 hectare groot. De volledige gemeente heeft een oppervlakte van ruim 13.840 hectare, waaronder zo’n 1.075 hectare in zee, bijĀ Zeebrugge. De stad telt ruim 118.000 inwoners; ongeveer 20.000 daarvan wonen in de binnenstad. De inwoners van Brugge worden Bruggelingen genoemd.

ZandĀ is een plein en buurt in het centrum vanĀ Brugge. Het plein is het grootste van de stad en wordtĀ ondertunneldĀ door de stadsringĀ R30. Onder het plein ligt ook een grote parkeergarage die plaats biedt aan 1435 wagens.

Rond het plein bevinden zich verschillende winkels, horecazaken en uitgaansgelegenheden. Aan de zuidzijde van ’t Zand ligt sinds 2002 ook het BrugseĀ Concertgebouw. Naast het Concertgebouw ligt het busstation ‘t ZandĀ vanĀ De Lijn.

Gegevens

Datum:
16 oktober
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Stoffencircus

Locatie

Brugge ’t Zand
t zand
Brugge, Brugge 8000 Belgiƫ
+ Google Maps
SHARE

Stoffencircus Brugge šŸ‡§šŸ‡Ŗ