Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stoffencircus Brugge (BE)

8 maart @ 10:00 am - 5:00 pm

Gratis

Brugge (Frans: Bruges; Duits: Brügge) is de hoofdstad en grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen en van het arrondissement Brugge. De stad, gelegen in het noordwesten van het land, is tevens de hoofdplaats van het kieskanton Brugge, telt zelf 4 gerechtelijke kantons en is de zetel van het bisdom Brugge en van een hof van assisen.

Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is eivormig en ongeveer 430 hectare groot. De volledige gemeente heeft een oppervlakte van ruim 13.840 hectare, waaronder zo’n 1.075 hectare in zee, bij Zeebrugge. De stad telt ruim 118.000 inwoners; ongeveer 20.000 daarvan wonen in de binnenstad. De inwoners van Brugge worden Bruggelingen genoemd.

Zand is een plein en buurt in het centrum van Brugge. Het plein is het grootste van de stad en wordt ondertunneld door de stadsring R30. Onder het plein ligt ook een grote parkeergarage die plaats biedt aan 1435 wagens.

Op het midden van het plein staat een fontein met vier beeldengroepen, gecreëerd door Stefaan Depuydt en Livia Canestraro in 1985-’86. De beeldengroepen stellen taferelen uit het verleden van Brugge voor: de groep met de dames stelt de vier Vlaamse steden Brugge, Antwerpen, Gent en Kortrijk voor. De tweede groep, met de zeeman en de vis, duidt op de historische band die Brugge door de eeuwen heen met de zee had. Een derde groep symboliseert de Vlaamse poldervlakte. De fietsers ten slotte, zijn vergezeld door de Vlaamse volkshelden Nele en Tijl Uilenspiegel.

Rond het plein bevinden zich verschillende winkels, horecazaken en uitgaansgelegenheden. Aan de zuidzijde van ‘t Zand ligt sinds 2002 ook het Brugse Concertgebouw. Naast het Concertgebouw ligt het busstation ‘t Zand van De Lijn.

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
10:00 am - 5:00 pm
Kosten:
Gratis

Organisator

Stoffencircus

Locatie

Brugge ‘t Zand
t zand
Brugge, Brugge 8000 België
+ Google Maps
SHARE

Stoffencircus Brugge (BE)