Trends 2018

Inspiratie voor modetrends 2018 om zelf te maken!

Bent u inspiratieloos of kunt u maar niet kiezen wat uw volgende zelfmaakmode-project moet worden? Wij van Stoffencircus helpen u graag met ideeën opdoen! Voor 2018 zijn er weer een aantal leuke trends die inkomen! En hoe leuk is het om hier je eigen draai aan te geven?!

Stoffencircus werkt samen met Knipmode. In het tijdschrift van Knipmode kunt u inspiratie halen voor zelfmaakmode, naaipatronen & naaitips. Wat ook super is handig is; is Burdastyle. In dit Fashionblad staan toffe ideeën en tips voor het maken van uw eigen outfit, compleet naar eigen smaak en echt van deze tijd!

Voor 2018 zijn 5 belangrijke modetrends:

  1. Vergrote functionaliteit. Kleding moet elke dag en situatie te dragen zijn
  2. Meer aandacht voor de vrouwelijke rondingen
  3. De terugkeer van Occasionwear
  4. Terugkeer van de kleur; Geel!
  5. 80’s en 90’s-style

#1: Vergrote Functionaliteit

Wat in 2017 al duidelijk zichtbaar werd, is het gebruiksgemak en functionaliteit van de kleding. Het wordt steeds belangrijker om makkelijke kleding te dragen. Consumenten reizen tegenwoordig steeds verder van huis in verband met werk en plezier. Tegelijkertijd hebben ze gevarieerde en flexibele professionele levens waardoor het makkelijker is om een balans te vinden met hun sociale leven. Om de druk weg te nemen willen consumenten steeds liever gemakkelijke kleding dragen, wat tijdens het sociale-leven en formele-leven gecombineerd kan worden. Wat hierbij belangrijk is, is dat het altijd gedragen kan worden. Het gaat dan ook steeds meer richting de activewear. Dit kan altijd gedragen worden, ondanks de weersveranderingen. Grote kledingmerken hebben allemaal hun huidige collectie uitgebreid de afgelopen jaren met veelzijdige en functionele items die gedragen kunnen worden van het kantoor naar de sportschool en zelfs tijdens het uitgaansleven.

#2: Meer aandacht voor de vrouwelijke rondingen

Het is natuurlijk geen geheim dat het tonen van huid en de vrouwelijke rondingen een trend is geworden binnen de damesmode. Het afgelopen jaar hebben we nieuwe cropped stijlen gezien die meer een nadruk leggen op de buikspieren zowel als een verandering van de cold-shoulder trend naar de volledig ontblote schouders à la Brigitte Bardot. Volgend jaar draait het allemaal om de borsten, in navolging van herfst 2017 waar al de terugkeer van het korset als riem-detail te zien was, naast slogan t-shirts die motieven zoals watermeloenen of knipogende gezichten op de borsten hadden.

#3: Terugkeer van occasionwear

De aanstaande bruiloft tussen prins Harry en Meghan Markle in 2018 zal de leidraad zijn als het gaat om gelegenheidskleding in de zomer. Een paar van de trends voor Zomer 2018 op het gebied van gelegenheidskleding zijn jurken met een assymetrische one-shoulder, hogere halslijnen, naast strapless jurken en grote bolstaande zomen. Jumpsuits voor formele gelegenheden zullen komende zomer ook belangrijk zijn, maar zullen nog formeler en nog meer getailleerd zijn.

#4: Terugkeer van de kleur; Geel!

Millennial pink mag dan wel de ‘it’ kleur van 2017 zijn geweest, in 2018 draait alles om de kleur geel. De belangrijkste tint zal een lichtere variant zijn van neon geel terwijl consumenten op zoek zijn naar heldere en levendige kleuren om problemen in de wereld te vergeten tijdens deze politiek en sociaal onrustige tijden. Retailers doen er goed aan om sterke kleuren te gebruiken voor merchandising nu consumenten zoeken naar statement kleuren om hun garderobe helderder en vrolijker te maken.

Stoffencircus had dit natuurlijk al zien aankomen, dus hadden wij de kleur geel vast in ons logo verwerkt! 😃😝

#5: De 80’s en 90’s Style

Belangrijke trends van de jaren 80 van de vorige eeuw hebben een sterke comeback gemaakt in de mode. Een tijd waarin mode en lifestyle beide snel en frivool was. Nu het wereldwijde politieke klimaat gefragmenteerd blijft, zijn consumenten op zoek naar een bepaald niveau van comfort en simpele tijden.

Trends die volgend jaar doorzetten zijn onder andere oversize ruiten op power suits, extreme details op de mouwen, asymmetrische zomen en een van de ‘must-have’ accessoires zal de super functionele heuptas zijn. De heuptas was al gespot tijdens de Spring/Summer 2018 catwalkshows, in formele en casual variaties.

Op het Stoffencircus is het mogelijk alle benodigdheden voor de trends van 2018 te kopen. De exposanten kijken constant naar de trends voor het komende seizoen. Aan de hand van deze trends worden de inkopen gedaan. Hoe is leuk is het om je eigen creatie te maken?

Houd onze Facebook in de gaten voor meer van dit soort berichten: www.facebook.com/stoffencircus

Bron:

https://fashionunited.nl/

 

Previous post

[:nl]Stoffencircus op nieuwe locaties[:]

Next post

[:nl]Zondag is het zover, zin in![:]

admin

admin

1 Comment

  1. 08/08/18 at 10:34 — Beantwoorden

    Erg leuk blogartikel. Mijn voorkeur gaat uit naar punt 5. Lekker ouderwets in een modern jasje.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *