Uncategorized

Online stoffen kopen of traditioneel naar de stoffenmarkt?

Over de markt

Iedere woensdagochtend zijn de marktkramer opbouwers al vroeg in de weer. Na een uurtje verlaat de vrachtwagen met aanhanger het terrein en zijn ook de marktkoopmannen gearriveerd. Als de klok bijna 8 uur slaat, is men druk bezig met de laatste handelingen voor het uitstallen van het verkoopgerei. Iedere kraam is weer anders ingericht. De één met stoffen, en de ander met schoenen, ondergoed, of met riemen, tassen en andere accessoires en ga zo nog maar even door. Ook staan er genoeg lekkernijen en voedsel klaar. Loempia’s, noten, groenten, fruit, vis en ook de bakker is hier te vinden. Zelfs is er voor de kleinsten (en eigenlijk ook de volwassenen) een snoepkraam aanwezig.

Markten zijn er van groot tot klein te vinden. Iedereen die in Nederland is opgegroeid is bijna dan ook wel bekend met het fenomeen ‘de markt’.

Fysieke markt of online aankoop?

Vroeger bestonden de markten al, maar ook vandaag de dag vinden de markten nog plaats. Iedere week weer vullen honderden tot duizenden mensen de marktpleinen en beurshallen. Georganiseerde events of wekelijke markten. Nu ook de websites en webshops als paddenstoelen uit de grond schieten, is de vraag of men nog steeds de fysieke markten zal blijven bezoeken.

Als voorbeeld lichten we graag onze eigen branche uit, de stoffen. Stel dat jij continu bezig met diverse naaiprojecten. Niet alleen voor jezelf, maar ook ga je graag voor anderen aan de slag. Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen, moet je natuurlijk wel de materialen in huis hebben. Bezoek je dan iedere week de plaatselijke markt of boetiek om jezelf te voorzien van jouw ideale stoffen en fournituren? Of ga jij liever op zoek via het internet?

Waarom wij zouden kiezen voor een stoffenmarkt

  • Direct een goed beeld

Het grootste en meest belangrijke voordeel van de fysieke aankoop van stoffen ten opzichte van die van het internet is dat je direct een goed beeld hebt van de kleur en het type stof. Hierdoor weet je precies wat je koopt. Dit is online altijd nog even afwachten. Ook kan er altijd even tijd overheen gaan van bestellen tot het ontvangen van je bestelling. En wil jij niet net als ons gelijk in de pe.. naaimachine klimmen? 😉

  • Ruime keuze

Keuzes maken is niet makkelijk, zeker niet als je net op zoek bent naar die ‘ene’ stof. Voor een enorme keuze bezoek je dan ook het liefst een plek waar ontzettend veel te halen valt. Een stoffenmarkt, die ook nog eens plaatsvindt bij jou in de buurt is dan ideaal. Hier is een enorme keuze. Denk aan modestoffen voor heren, dames en kinderen, leder, tafelzeil, raambekleding, meubelstoffen, fournituren en naaipatronen in alle soorten, maten en prijzen.

Naaipatronen:

Ga jij aan de slag met een naaipatroon, dan weet je als geen ander dat de verhoudingen ontzettend belangrijk zijn. Zeker als je wilt dat bijvoorbeeld het kledingstuk dat je maakt past en dat jij (of een ander) er ook nog mee over straat durft. Online downloaden kan natuurlijk ook, maar als je online downloadt, moet je het afdrukken om er mee aan de slag te gaan. De eerste stappen is er zorg voor dragen dat de printer juist ingesteld staat. Ook heeft misschien 1% van de huishoudens in Nederland een printer die grotere formaten dan A4 kan printen, waardoor je alsnog zelf moet knippen en plakken.

  • Persoonlijk advies

Met het gezegde “veel te halen” bedoelen we niet alleen dat er een ruime keuze is in materialen. Op een markt voorzien de exposanten je met alle passie voor het vak van informatie en indien gewenst ook advies voor jouw eigen project.

Enthousiast geworden? Bekijk welke exposanten je op onze markten kan vinden en bekijk de agenda voor om een markt bij jou in de buurt te bezoeken!

Zien wij jou terug op één van onze stoffenmarkten? Het is op onze markten altijd 1 groot stoffenspektakel, van harte welkom!   

Previous post

Einde seizoen Stoffencircus

Next post

Stoffmarkt Neuss findet statt!

admin

admin

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *